Friday, February 25, 2011

jom GEGAR skulah..




Assalamualaikum...Entry kali nih ttg kami,kami,kami,,,kakak2 n abang2 FSKM GEGAR skulah..nak tahu skulah mane?? ha ni la skulahnye... SMK SERI JEMENTAH SEGAMAT..Tujuannye saje suke2.. hehehe..Ehhh...bukan2..tujuan sebenar untuk MEMPERKASAKAN ilmu hisab n bahasa jawa adik2 kat skulah ni...almaklumlah kami ni kakak2 n abang2 yg TERER bab2 ilmu hisab walaupon bahasa jawa kami kantoi tapi kami pandai mencover ehhh..hehehe..well..well..well...
Agak terkujut gak bila bilangan diowang plusminus 300 orang jek..ermmm..sikit betoi tapi skulah besar..kalau aku bersekulah kat sini agaknye hari2 le aku kena bawak inhaler aku..penat nk tawaf skulah tu...BESAR la jugak....heheeh..
Bagi menarik minat adik2 ni belajar Math kiteowng main kejar2...ehhh bukan2 main explorace la...haaa..kasi diowang penat lari plus penat pikir coz soklan2 susah beb..aku pon tak leh jawab...Haaaaa..oppppssss..kantoi lak dak math takleh jawab soklan budak skulah...isyh2....korang silap la...aku bukan tak pandai tapi soklan yg diaorang bagi tu soklan SALAH..perghhhh...bagi ADI PUTRA jawab pon mmg kompem tak dapat ni lak aku kan...so, nex tym kepada kakak yg buat soklan tuh chekidaut dlu soklan tuh...Cian nengok adik2 tak dapat jwb soklan tuh...
tak patot..tak patot...Cian kat aku gak free2 je wat dosa..(tipu sunat)...So, first chekpoint adik2 ni kat tmpat aku la...ape ek klunye..?? ..lebih kurang camni la sebutnye.." Mak Limah minum air suam, tempat menunggu kenderaan awam..".Cube teka..cube teka..cube teka..(versi usop dalam cite kak limah)
Kat chekpoint aku dak2 ni aku kasi denda ...sesape yg enter kawasan aku dihukum kire kete,moto n lori dalam masa 5 minit...Senang kan...adik aku leh buat..hehehe..so diaorang sume suksess mengira moto2 kete2 n lori2 yg lalu lalang kat situ...sampai ade yg pening2 n loya coz banyak sgt kete yg lalu...Padan muke diaowang..wakakaaka...gurau2 jek...
So, papepon adik2 smk jementah mmg besh la...Akak doakan korang2 sume sukses dalam belajar especially adik2 form 3 n form 5...Ape yg dah belajar jangan dilupe ye...
Ni beberapa pic yg sempat di snap:
Adik2 yg punctual...

Sesi penyampaian hadiah..











bersama adik2....                                                                                 











                             

 Gelagat kakak n abang Fc bile jumpe camera....
Terserlah kefotogenickan kami...

Di sini pon buleh bagi kami yg kaki camera...

2 comments:

faiz said...

jadi facilitator ke..

cik cekodok jagung said...

HEHEHE..a'ah...seronok...